Opzoek naar ideeën om jullie bruiloft net even iets specialer, grappiger of persoonlijker te maken?
Ik deel hieronder 5 tips die andere bruidsparen al voor jullie bedacht hebben, wie weet zit er wat voor jullie tussen.

Trouw inspiratie

Marsepein; als kind was ik er al gek op. Samen met mijn moeder aten we rond de Sinterklaastijd tal van die zakjes leeg met marsepeinbolletjes gerold in iets cacao. Niet heel veel mensen delen deze favoriet met ons…want eigenlijk hoor ik vooral van mensen dat ze juist niet van marsepein houden. Veel bruidstaarten worden afgewerkt en gedecoreerd met marsepein en fondant, dus er is natuurlijk kans dat er ook gasten zijn die er ook niet van houden.

Mocht je wat anders willen dan marsepein? Dat kan! De zogenoemde ‘naked-cakes’ zijn helemaal hip: een gestapelde taart waar de vulling een beetje uitpuilt, vaak versierd is met vers fruit en vooral: geen afwerking met een suikerzoet laagje. Of wat dacht je van een verzameling van verschillende ambachtelijke ‘normale’ taarten, zodat iedereen kan kiezen wat hij lekker vind. Of….zoals hierboven: een taart afgesmeerd met room/cremé voor ‘het aansnijden’ en eronder een verzameling verse cupcakes met luchtige slagroomcreme en heerlijke, frisse frambozen. En ook de taarttopper, wauw! Geen plastic poppetjes maar een hip houtsnijwerk met een geweldige quote! (Deze taart + cupcakes zijn van The Little Cupcakes Shop.)

Trouw inspiratie

Met de juiste muziek wordt de ceremonie nog veel specialer dan hij al is. Muziek zorgt voor de juiste sfeer, is persoonlijk en brengt vaak meer emotie. Maarja, wat kies je? En als je dan eindelijk een keuze hebt gemaakt moet je maar hopen dat het allemaal naar behoren werkt en/of de bode de juiste knopjes weet in te drukken (trust me…dit gaat vaak mis). Als je wat anders en iets speciaals wil, dan kan ik livemuziek echt-heel-erg aanbevelen!

Een zanger(es)/gitarist die akoestisch speelt zal eigenlijk altijd op het juiste moment beginnen en ophouden en het raakt je gewoon veel meer dan muziek dat wordt afgespeeld van een USB-stickje. Wil je als gast het bruidspaar verrassen met een speciaal cadeau? Misschien is het een idee om stiekem een live-muzikant in te huren, die ze pas ontdekken tijdens het binnenlopen van de zaal. Ik denk dat veel bruidsparen dit een geweldige verrassing zullen vinden die ze niet gauw meer vergeten.

Trouw inspiratie

Helemaal hip in trouwland: prieeltjes en ‘back-drops’. Hiervoor zit het bruidspaar tijdens de ceremonie óf ze gaan ervoor staan tijdens het ja-woord. Prachtig voor de foto’s en het is een goede manier om je bruiloft een persoonlijke sfeer te geven. Je kunt ze maken van heel veel materialen, net wat je bij jullie bruiloft vindt passen. Bijvoorbeeld zoals hierboven een prieel van boomstammetjes en oude vitrage. Of misschien een boog met ballonnen of bloemen? En voor een back-drop van je dromen zou ik even een kijkje nemen op Pinterest: goed voor 1001 ideeën!

Trouw inspiratie

Ook lekker anders: je bruiloft een thema meegeven. Zoals een filmthema met oscars van chocolade, 3-d brillen, bakjes met popcorn tijdens de ceremonie en een regisseurs-klapbordje. Een thema kan ook een kleur zijn,  een schotse ruit of misschien wel een Hollands thema met klompen, kaas met zilveruitjes en volop bitterballen! Lekkerrr 🙂

Trouw inspiratieTrouw inspiratie

Heb je een paar ‘verloren’ uurtjes tijdens je bruiloft, of nemen jullie lekker uitgebreid de tijd om te borrelen en kletsen met jullie gasten? Dan is het een idee om extra entertainment in te huren! Zijn er veel kinderen? Huur dan een springkussen, zet een tafel vol met dropveters en nibbitringetjes, vul een oude koffer met verkleedkleren en tover het “Wie-ben-ik-spel” om tot een spel met foto’s van jullie gasten.

Zijn er vooral veel volwassenen? Dan is het leuk om bijvoorbeeld een karikatuurtekenaar in te huren die al jullie gasten tekent. Hebben jullie meteen een fantastisch gastenboek en de gasten een super leuk bedankje/aandenken. Op de foto hierboven tekent Thijs Wessels alle daggasten op een werkelijk fenomenale en grappige manier!

Hopelijk hebben jullie weer nieuwe trouw inspiratie gekregen en kan ik op jullie bruiloft ook net iets anders dan anders fotograferen!

X Joyce