14 april fotoverslag-12

Iewks, hallo hoofd van mij! Als fotograaf ben ik niet zo gewend om zelf op de foto te gaan, meestal ben ik diegene die ze maakt namelijk. Maar het leek me leuk om eens vast te leggen wat ik doe op een werkdag. Vandaag had ik geen fotoshoots ingepland staan, maar had ik wel genoeg te doen! Ik neem jullie een dagje mee in dit fotoverslag 🙂 Goedemorgen dus! (Ik heb wel speciaal voor jullie lippenstift op gedaan, yeah!)

14 april fotoverslag-13

Eerst een ontbijtje en ik bekijk wat Instagram te zeggen heeft deze morgen. Doutzen Kroes deelt weer een foto van haar perfecte billen :-). Mijn Facebook liep gisteren trouwens vast dus die heb ik van mijn telefoon moeten gooien. Ik heb hem nog niet weer geïnstalleerd en eigenlijk bevalt het me wel. Ik zit overdag al genoeg op Facebook, ik ben benieuwd hoelang ik het kan volhouden zonder Facebook op mijn mobiel.

14 april fotoverslag-14

Dan ga ik eerst naar mijn paard. Hij heeft al een tijdje last van hardnekkige hoest en we zijn nu bezig met een kuurtje homeopathische middelen. Iedere ochtend en avond kom ik even langs om hem een spuitje te geven. Ik voel me wel een beetje een heks, als ik met de flesjes in de weer ga en een eigen kruidenmengseltje zit te brouwen, haha. Het spuitje gaat gewoon via zijn mond hoor, dus geen enge naalden ofzo gelukkig. Hij staat wel mooi op deze foto hé, dit voorjaar/zomer toch maar vaker de camera meenemen naar stal.

14 april fotoverslag-15

Na het vieze spuitje een lekker handje brokjes, braaf paard!

14 april fotoverslag-16

Weer thuis kruip ik achter de computer. Eerst maak ik een to-do-lijstje voor vandaag, ik zet er nog niet teveel op want anders ben ik straks weer teleurgesteld als ik mijn onmogelijke to-do-lijstje niet heb gehaald. Ik schrijf er namelijk altijd teveel op. Ik moet eerst wat mails beantwoorden, wat financiële zaken afhandelen en daarna ga ik beginnen met het bewerken van de foto’s van mijn kleine nichtje Resa, waar ik afgelopen vrijdag foto’s van heb gemaakt.

14 april fotoverslag-17

Kijk, daar is ze: mijn liefste nichtje Resa! De fotoshoot was een beetje een struggle, madam wou niet echt slapen of stilliggen, behalve bij mama. Dus ach, dan maken we daar toch een serie foto’s van? De foto op het beeldscherm is uit deze serie. Ik haal eerst alle foto’s door Adobe Lightroom, in dit programma selecteer ik de mooiste foto’s, zet de belichting perfect en kijk of ze in kleur of zwart-wit gezet worden. Enne, zie je mijn voeten aan de zijkanten van de foto? Dat wordt Photoshoppen! Ondertussen heb ik Uitzending gemist aan staan, ik vind het lekker om wat geklets om me heen te hebben.

14 april fotoverslag-18

Ik ben best een tijdje bezig met de foto’s van Resa en dan is het alweer tijd voor de lunch. We hadden nog wat oud brood in de la liggen, dus het werden in de pan gebakken tosti’s. Veel lekkerder dan van die geplette dingen uit een grill of tosti-ijzer.

14 april fotoverslag-19

Ding-dong! Het mannetje van de DPD komt weer een pakje brengen, ze staan hier regelmatig aan de deur trouwens. Ik bestel veel spullen via internet en ook alle bruidsalbums komen binnen via de post. Zo ook vandaag! Voor een heel lief stel uit Ruurlo heb ik dit trouwalbum gemaakt. De foto’s op hun trouwdag zijn gemaakt door iemand anders, die geen albums maakte. Ze hadden één van mijn trouwalbums gezien bij een bruidspaar van mij en waren meteen dolenthousiast. Dus toen ben ik voor hun aan de slag gegaan en dit is het resultaat. Ik controleer het album en pak hem daarna meteen weer in de doos: op naar het postkantoor.

14 april fotoverslag-20

Jaja, het wordt laaaaangzaam weer groener en groener!

14 april fotoverslag-21

Mijn fiets stond al maanden en maanden met een lekke band en een behoorlijk slag in het wiel in de schuur (en de fiets van mijn vriend was er niet beter aan toe). We hebben ze naar de fietsenmaker gebracht en nu kan ik weer lekker fietsen, zo fijn met dit weertje.

14 april fotoverslag-22

Serieus, ben ik nu de enige die dit soort dingen altijd heeft?! Ergens achter blijven haken tot mijn broekriemlusjes aan toe! Zelfs daarmee kan ik nog achter een deurklink blijven haken…

14 april fotoverslag-23

Weer achter de computer: ik plaats een aantal foto’s van Resa op mijn persoonlijk Facebookpagina. Ondertussen luister ik via Spotify naar Sam Smith, sorry buren als ik met het raam open iets te hard heb meegezongen…

14 april fotoverslag-24

Ik loop eigenlijk behoorlijk achter met het schrijven van een aantal blogpost’s, dus daarmee ga ik nu aan de slag. Eerst de zwangerschapsreportage van mijn zus en haar man! Ik heb een wordpress website en daarin kan ik zelf heel gemakkelijk aan de slag. Eerst zoek ik de foto’s uit, verklein ze en zet ze op een mooie volgorde. Dan schrijf ik een stukje tekst en zorg ik dat de SEO goed is, want google is you’re friend als fotograaf! Als je de fotoserie nog niet hebt gezien kun je hem hier bekijken.

14 april fotoverslag-25

Als ik die blogpost klaar heb, ga ik door met een andere zwangerschapssessie van vorig jaar. Blijkbaar stond deze nog niet op mijn site, dus dat wordt de hoogste tijd. Weer de foto’s uitzoeken, verkleinen en inladen op wordpress. Het is een vrolijk verslag geworden! Ik plaats ook even een link op mijn bedrijfs-Facebookpagina.

14 april fotoverslag-26

Op mijn to-do-lijstje kan ik steeds meer afstrepen (en er zijn zelfs een aantal to-do’s bijgekomen).

14 april fotoverslag-27

Het is 18.00, dus ondertussen wel tijd om te gaan koken. Vanavond staan er sajoerboontjes met rijst en kip op het menu, lekker!

14 april fotoverslag-28

Na het eten ga ik nog weer even naar kantoor om nog een blogpost te schrijven. Even een foto van mijn werkplek, het bureau hebben we zelf samengesteld uit een ‘normaal’ bureauonderstel en een op maat gezaagd, eikenhouten blad. We zijn er super blij mee (mijn vriend heeft er ook eentje) want ik hou helemaal niet van die gelamineerde bureau’s. Ik heb vandaag de smaak te pakken met blog’s schrijven! Ik maak een verslag van een zonnige bruiloft van vorig jaar bij kasteel Huis Bergh.

14 april fotoverslag-29

Ik ga nog even met mijn vriend naar mijn ouders/zus om koffie te drinken. Ik mag lekker even knuffelen met Resa en verzorg de paarden. Thuis doe ik nog even een rondje blog’s op internet met o.a. de blog van ‘De groene meisjes’, dit zijn inspirerende dames die groen proberen te leven. Daarna tijd om de slapen en de wekker te zetten voor de volgende werkdag!

Bedankt voor het lezen, tot een volgende keer!

X Joyce