Jep, daar gaan we weer! Mijn vorige fotoverslag van de dag was in april en ik kreeg veel leuke reacties…dus: time for a new one 🙂
Vandaag werk ik maar een halve dag…de rest ben ik met mijn paard op stap. Niet echt een volle werkdag dus, maar wel leuk om te fotograferen. Als ik alleen achter mijn beeldscherm zit worden de foto’s ook zo saai ;-).

Verslag van de dag aug 2015-1

Ik begin niet met een selfie vandaag….maar om 7.15 met een ontbijtje. Zo vroeg op de morgen ben ik niet al te fotogeniek zullen we maar zeggen. Ik heb smeerkaas met sambal (weer) ontdekt…lekker! Ik heb vanmorgen als eerste een dressuurles op de planning staan, dus vandaar een snelle hap.

Verslag van de dag aug 2015-2

Zowiezo (en zijn stalgenoten) lusten ook wel wat te eten. Ze zijn ongeduldig als ik deze foto wil maken. Zie ook de tandjes in de linkerbovenhoek: Geef. Mij. Brokken. Nu! Ik zie al dat ik straks ook even de boel moet aanvegen, tafelmanieren hebben ze niet…

Verslag van de dag aug 2015-3

Zo, de rijles zit erop: moe maar voldaan. Beide hebben we het zweet op onze hoofden staan. Van mij maar even geen foto…! Later op de dag moet ik niet vergeten een nieuw touw te kopen/bestellen, meneertje heeft hem vorig weekend vakkundig laten knappen.

Verslag van de dag aug 2015-4

Weer op weg naar huis…

Verslag van de dag aug 2015-5

Zo, na een douche zit ik om 10.30 met mijn tweede ontbijtje achter mijn Macje. Lekker Griekse yoghurt met meloen!

Verslag van de dag aug 2015-6

Ik maak een lijstje van wat ik wil doen vandaag. Ik lees tegenwoordig veel op de website van Sochicken en eigenlijk wil ik maar 3 dingen op mijn lijstje hebben staan voor één dag, meer lukt toch vaak niet. Op Sochicken noemen ze dat ‘3 eieren leggen’. Voor 3 dingen/eieren kan ik goed inschatten of ze in mijn werkdag passen die dag. (Later op de dag blijkt ook dat ik alleen de eerste 3 af heb gekregen)

Verslag van de dag aug 2015-7

Tijdens het werken ‘kijk’ ik soms uitzending gemist, eigenlijk luister ik meer. Ik vind het altijd wel fijn als er wat gepraat wordt, dat werkt op de één of andere manier lekkerder. Momenteel vind ik ‘Wie doet de afwas’ erg leuk, vooral als Nance presenteert. Zij is echt grappig! Ik maak even een foto van mijn scherm terwijl er een man in beeld is en ik krijg dit als resultaat, super creepy! Haha.

Verslag van de dag aug 2015-10

Ik werk tot half 1 en dan vertrek ik weer naar mijn paard. We gaan op bezoek bij de paardentandarts!

Verslag van de dag aug 2015-8

En zo ziet dat er dan uit: Jan en Gabrielle Broeze zijn partners, beide dierenarts én paardentandheelkundigen. Ze hebben hun praktijk in Winterswijk. We zijn een jaar of twee geleden voor het laatst geweest en het is weer nodig! Zowiezo heeft iets overbeet, waardoor er haken aan zijn kiezen komen. Voor zowel het eten als het rijden is het goed om deze regelmatig te verwijderen. Op de foto worden zijn voortanden nog even bijgeslepen, say cheese!

Verslag van de dag aug 2015-9Resa-1kopie

Bij thuiskomst (mijn paard staat bij mijn ouders/zus+man op het erf) is mijn kleine nichtje Resa in een vrolijke bui. Gelukkig heb ik mijn camera bij me vandaag! Mijn tip voor het fotograferen van kids: zorg dat ze uit het directe zonlicht zijn, maar wel naar een ‘lichte’ kant kijken. De witte lucht geeft ze letterlijk lichtjes in hun ogen. Hierboven zien jullie een foto direct uit mijn camera. Dit is een RAW bestand zonder enige verscherping, kleurverbetering en dergelijke. Alle RAW bestanden hebben bewerking nodig, net als analoge foto’s vroeger in de doka. Als je in JPG schiet, voegt de camera zelf al verbeteringen toe, maar in RAW niet en kan ik dat allemaal zelf doen. Het resultaat van mijn bewerkingen zie je op de onderste foto!

Verslag van de dag aug 2015-11

En weer thuis!

Verslag van de dag aug 2015-12

Ik maak een late lunch: mozzarella, tomaatjes met basilicum en verse zwarte peper.

Verslag van de dag aug 2015-13

Even de camera op zelfontspanner gezet! Serieus aan het werk hé? Al die snoeren ook, vreselijk…maarja ze zijn er nu eenmaal.

Verslag van de dag aug 2015-14

Lekker luisteren naar 3FM met mijn favoriete nummer van dit moment!

Verslag van de dag aug 2015-15

Om 17.00 komt er een geplande Facebook post online en ik kan via google analytics zien waar in Nederland de pagina wordt bekeken. Ik vind dat altijd wel grappig om te zien: Amsterdam, Utrecht, Winterswijk. Van alles komt voorbij.

Verslag van de dag aug 2015-16

Tijd om eten te koken, vandaag kipsaltimbocca: een sjiek woord voor kip met salie en parmaham eromheen. Ik heb de kip eerst platgeslagen met een koekenpan, sorry buren!

Verslag van de dag aug 2015-17

Na het eten kruip ik nog even achter de computer om een trouwalbum af te maken en door te sturen voor goedkeuring naar het bruidspaar. Tussen mijn Facebookadvertenties staat een bericht van Dirk Zeelenberg, die acteur van o.a. Divorce. Hij is ook te boeken als ambtenaar van de burgerlijke stad, dat lijkt me best wel leuk! Wie gaat hem inhuren? #tip

Verslag van de dag aug 2015-19

Rond 21.00 stappen we de deur uit en lopen richting het festival Huntenpop. Vanavond staan de Memphis Meniacs op het programma, morgen o.a. Typhoon en we hebben er super veel zin in. Als laatste foto dus toch nog een foto van mezelf, geen selfie want mijn vriend heeft hem gemaakt. De eerste poging mislukt, de twee gaat goed! Nu tijd voor een wijntje 🙂

Verslag van de dag aug 2015-20

Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!

X Joyce