Wat leuk dat je dit leest! Ik vond het weer tijd voor een update over wat ik deed, droomde en dacht de afgelopen maanden. Over mijn werk als bruids-en gezinsfotograaf, maar vooral een persoonlijke update!

1 | Mijn hart verloren aan Terschelling

Ik keek er al maanden naar uit: we gingen in oktober een weekendje naar Terschelling samen met mijn schoonfamilie. Ik ben dol op de waddeneilanden; je vindt er uitgestrekte duinen, een prachtige kunstlijn, bossen en veel gezellige dorpjes met fijne restaurants, cafe’s en natuurlijk standpaviljoenen. Alles waar ik van hou dicht bij elkaar! Het waren geweldige dagen: we hebben over het hele eiland gefietst, windkracht 8 getrotseerd, warme chocolade met rum gedronken en ik heb even heerlijk tussen het helmgras gelegen om bewust van het moment te genieten.

Tussen het wandelen door wat foto’s geschoten van het mooie Terschelling.

Mijn droom is om volgend jaar eens helemaal alleen richting één van de waddeneilanden te gaan. Een kleine (werk)vakantie waar ik me dan helemaal kan focussen op één ding en lekker veel ga wandelen, strandjutten en paddenstoelenbitterballen eten, njam!

Joyce Schieven fotograaf
Genieten tussen het helmgras!

2 | Ik werd bijenmoeder

Een mens raakt nooit uitgeleerd, daarbij vind ik het maar saai om niks nieuws te ontdekken. Daarom heb ik bij Sander van FLEXMI een workshop flitstechnieken gevolgd, om nóg sfeervollere beelden te kunnen maken tijdens bruiloftsfeesten. Het was een waardevolle investering en ik heb daarna meteen de portemonnee getrokken voor een nieuwe set flitsers! Dus kom maar op met swingende, knotsgekke en bruisende avondfeesten in 2020: party party!

Iets héél anders, maar waar ik wél een heus examen voor moest afleggen: ik heb de basiscursus bijen houden gedaan! Wat een onbekende wereld en wat mega-interessant om er meer over te leren: van darren tot inwinteren en van propolis tot gesloten broed. Ik heb nu één kast met een bijenvolk, jaja ik ben dus imker, maar ik zou graag meer de kant op willen van natuurlijk imkeren of meer willen leren over wilde bijen. Voor nu heb ik het examen afgesloten met een 8,5 voor de theorie en een heus diploma…..maar To be continued dus!

Beschuit met muisjes als kersverse MOERder (een koningin heet ook wel moer).

3 | Happy moments met het gezin

Van nature ben ik een lichtelijke chaoot en plannen is daarom niet één van mijn hobby’s, maar als het op vakantie aankomt: dan ga ik los! Het gevoel ‘we zijn er nu en ik wil alles eruit halen’ steekt dan de kop op, is dat voor iemand herkenbaar, haha?! Maar ook wel logisch toch hoop ik…. ik ga immers niet op vakantie om daar enkel op de bank te liggen, dat kan thuis ook!

Eind van de zomer ben ik met Roy en Marit een weekje naar Drenthe geweest. En ook hier had ik van te voren menig avondje zitten googlen naar mooie plekken, leuke excursies en wat er te doen is voor kleine kinderen.

Door de middagslaapjes van Marit was er ook genoeg tijd om te ontspannen (lees luieren), we hadden heerlijke zwemavonden, maakten uitstapjes naar de kinderboerderij, de hunebedden en het sprookjesachtige Kabouterland in Exloo. Als Marit toch in de auto in slaap viel, genoten we van rondrijden door kleine dorpjes in de Drentse AA, waar de oude boerderijen, essen, grafheuvels en beken de onstaansgeschiedenis van Drenthe vertellen. Eén van de hoogtepunt was denk ik wel de huifkarexcursie van Natuurmonumenten over het Dwingelderveld, waar ik als een kind zo blij met Marit opzoek ging naar kleine beestjes (ik ving een sprinkhaan én een kikker!) en dennenappels: in een volgend leven word ik boswachter!

Joyce Schieven fotograaf

4 | Ik ging aan de slag als vrijwilliger

Wie mij langer volgt weet wellicht dat mijn dochtertje, bijna 3 jaar geleden, te vroeg geboren is. Zo kwam ik in contact met stichting Earlybirds: we vroegen een fotosessie aan…

Joyce, wie of wat is Stichting Earlybirds? Stichting Earlybirds maakt het mogelijk dat ouders van te vroeg geboren baby’s, kosteloos een fotoreportage kunnen krijgen in het ziekenhuis, van hun en hun te vroeg geboren kind(eren). Op deze manier willen ze de ouders een lichtpuntje geven in een moeilijke tijd en een tastbare herinnering geven voor later.

Helaas ging bij ons de fotosessie niet door….opeens ging Marit met sprongen vooruit en mochten we vóór de geplande fotosessie al naar huis. Zo kan het gaan bij te vroeg geboren kinderen: leven tussen hoop, vrees en ondertussen de levenskracht van deze kleine mensjes ervaren!

Afgelopen zomer heb ik me aangemeld als vrijwillig fotograaf bij de stichting. Om toegelaten te worden moest ik foto’s insturen, daarna een proefshoot doen…en ik ben aangenomen! Helemaal dankbaar ben ik, dat ik nu met mijn ervaring als fotograaf én moeder van een prematuur, andere ouders een bijzondere herinnering kan geven. Hieronder zie je een aantal foto’s van kleine Zoë en haar ouders, een reportage die ik mocht maken in hetzelfde kamertje als waar Marit heeft gelegen. Iedere keer als ik nu naar huis rij van een fotosessie namens de stichting grijpen de verhalen van de ouders me naar de keel en besef ik me weer hoe belangrijk gezondheid is. En dat je moeten genieten van de tijd die je hebt met de mensen die je lief hebt en de dingen die je gelukkig maken.

Zo dat was hem dan! Een persoonlijke update over wat mij bezig hield deze herfst. Ik geniet nog even van de laatste herfstkleuren en dan ga ik uitkijken naar de heerlijke kersttijd: het huis leuk stylen in kerstsferen, genieten van netflix-avondjes, menu’s maken en natuurlijk nog even pepernoten bakken voor 5 december!

Liefs, Joyce

Ben je benieuwd naar mijn werk als bruidsfotograaf? Klik dan hier.
Wil je meer weten over gezin- en familiefotografie? Klik dan hier.

Joyce Schieven – Fotograaf van de liefde
Bruidsfotograaf & gezins/familiefotograaf in de Achterhoek