Op iedere bruiloft maak ik foto’s van dezelfde momenten. Deze momenten zijn vaak dé belangrijke momenten op een bruiloft, maar tegenwoordig lijken ze soms een beetje onder te sneeuwen. Tijd om de stof er af te halen en jullie te inspireren om deze ‘standaard-momenten’ bijzonder te maken.

# Elkaar zien

binnenkomst-95Kim en Dennis kleur-72Van de trap lopen of aan de voordeur bellen zijn eigenlijk dé twee manieren waarop stellen elkaar voor het eerst zien op de trouwdag. Maar dit kan ook nét wat anders, als je dat leuk vind. Hieronder noem ik een aantal leuke ideetjes voor jullie op:

 • Wat denk je van op elkaar wachten in de tuin, waarbij de bruid naar de bruidegom loopt, terwijl hij met de rug naar haar toe staat en ongeduldig staat te wachten. Super leuk als de bruid hem op zijn schouder tikt, omarmt of kust: I’m your’s! Of allebei met een blinddoek en dan eerst even ‘voelen’…lijkt me geweldig!!
 • Ga iedere aan één kan van muur staan en geef vast het boeket door, zonder dat jullie elkaar helemaal zien. Tel daarna af en gluur om het hoekje…
 • Verzamel alle gasten en maak als bruid een groots entree in de woonkamer of buiten voor de deur, geweldig om zo ook de reactie van de gasten op de foto te zetten!

 # Tekenen door getuigen

Evelien en Mark-Danney-227-2

dennis en marlies-118 kopiërenHet tekenen van de acte door de getuigen is aan de ene kant een persoonlijk en bijzonder moment, maar wordt nog te vaak ‘in een hoekje’ geschoven. Dat kan anders door er van te voren even over na te denken! Spreek dan ook duidelijk af met de trouwlocatie hoe je het graag wil hebben. Hier weer wat inspiratie:

 • Vraag voor jullie zelf tekenen de getuigen alvast bij jullie aan tafel, ga lekker dicht bij elkaar staan en deel dit moment samen! Wees dan wel bewust dat je ook op de foto komt, dus geen stiekeme zenuw-gapen, haha!
 • Je kunt ook kiezen voor een setting waarbij ik als fotograaf ook de rest van de gasten op de achtergrond erbij kan fotograferen.
 • Soms vraagt de trouwambtenaar of de getuigen in mijn lens willen kijken. Zelf stel ik dit nooit voor omdat ik dat afbreuk vind doen aan het intieme moment. Wil je dit ook niet? Spreek dit dan van te voren af met de trouwambtenaar.
 • Vraag of je de akte en het trouwboekje mag vasthouden voor de foto, in plaats van een ge-eikt plaatje met het boeket. En wellicht mag de acte wel een rondgang maken langs alle gasten, zodat hun ook even kunnen spieken en hun symbolische zegen kunnen meegeven!

# Naar buiten lopen

Gwenda en Brahim kleur-279Carmen en Bas-490

Yes, jullie zijn man en vrouw, of vrouw en vrouw, of man en man! Tijd om samen langs jullie gasten te lopen en eventueel naar buiten te gaan. Vaak hebben de gasten bellenblaas, rijst, bloemblaadjes of andere feestelijk strooigoed geregeld. Voor dit momentje heb ik ook een paar tips voor jullie:

 • Geniet! Loop niet te hard, kijk elkaar aan en lach ook om de moeite die jullie gasten doen om zoveel mogelijk bellen te blazen.
 • Stop halverwege en geef elkaar een hele dikke zoen! Of maak een dansje en juich 🙂 Of geef die dikke kus aan het einde van de ‘laan van mensen’ en laat alle gasten langs jullie heen rennen, lijkt me erg fotogeniek.
 • Liever geen strooigoed? Jullie kunnen ook allemaal ballonnen oplaten!
 • Fluister de ceremoniemeester is dat jullie gasten niet te ver naar ‘achteren’ kruipen, maar dicht bij jullie in de buurt blijven.

Opzoek naar meer trouwinspiratie? Lees dan deze blog ‘Net even ander op je bruiloft’

Liefs Joyce | Fotograaf van de liefde