Trouwlocaties Achterhoek Inspiratieblog

Er was eens….een huwelijksaanzoek. En er is JA gezegd, hoera! Vaak ga je dan al snel opzoek naar inspiratie voor jullie trouwdag. En meestal is één van de eerste dingen waarnaar je opzoek gaat de trouwlocatie. Als bruidsfotograaf kom ik op heel veel plekken, dus deel ik vandaag 3 van mijn favoriete trouwlocaties Achterhoek! Eens kijken of jullie er net zo enthousiast over zijn als ik 🙂

Ouhrlokaal | DRU Industriepark Ulft

Ik woon er zelf letterlijk om de hoek: het DRU Industriepark. De DRU staat symbool voor de ijzerindustrie in de Achterhoek: in de 17de eeuw begonnen ze hier het ‘oer’, dat ze uit de grond haalden, om te smelten tot ijzererts. De echte ontwikkelingen kwam toen de families Diepenbrock en Reigers eigenaar werden van de fabriek in 1811. Zo ontstond ook de naam: Diepenbrock en Reigers Ulft. In de beginjaren maakte ze vooral eenvoudige kachels, potten en zelfs kanonskogels! Later werd dit uitgebreid naar badkuipen, ander emailleerwerk zoals de bekende oranje pannen en gashaarden.

Echt een plek met historie dus! Ze hebben, toen de fabriek sloot, een deel van de gebouwen kunnen behouden: het is nu een waardevol stukje industrieel erfgoed met verschillende functies (wonen, werken, cultuur).

Trouwlocaties Achterhoek Ouhrlokaal DRU

Tegenwoordig is het Ouhrlokaal aangewezen als trouwlocatie op het DRU Industriepark. Het is een mooi, oud pand: van binnen stoer, ruw en toch ook licht. Ook geweldig aan deze trouwlocatie is dat je hier fijn privé zit met een vrij uitzicht over, en lekker terras aan, de Oude IJssel. Je kunt hier terecht vanaf de ceremonie tot aan het avondfeest. En natuurlijk leent de omgeving zich geweldig voor gave trouwfoto’s!

Kortom, houden jullie van een stoere locatie? Dan is het Ouhrlokaal op het DRU Industriepark zeker iets voor jullie!

Ouhrlokaal DRU
Ouhrlokaal DRU

Orangerie de Pol | Gaanderen

Vorig jaar was ik voor het eerst te gast op deze locatie. Ik kende hem van horen zeggen: het eten zou er geweldig zijn en ik moet zeggen dat de kas al sinds ik een kind ben tot mijn verbeelding spreekt. Want die kas stond daar maar te staan, jaren ben ik er voorbij gereden zonder dat er gebruik van werd gemaakt. Zo zonde! Dus ik ben super blij dat de kas nu een top-klasse restaurant is én het ook een trouwlocatie is (en het de betere naam Oranjerie heeft gekregen 😉 )!

Orangerie de Pol wordt gerund door twee jonge, enthousiaste mensen: Mark en Marjolein. Ze weten écht wat service is en hebben overduidelijk liefde voor hun vak. ‘Op de Pol’ bestaat uit een oranjerie/kas (ceremonie+restaurant), een oude schuur (avondfeest) en een B&B (huwelijksnacht 😉 ). Zoals je leest kun je dus ook op deze locatie terecht vanaf de ceremonie tot aan het avondfeest. Voor de trouwfoto’s zou ik jullie wel even willen meenemen naar een plekje verderop: tussen het riet bij de sluis of de bossen in.

Houden jullie van uitgebreid dineren op hoog niveau? Lokale producten? Een mega sfeervolle en natuurlijke setting voor jullie trouwceremonie en trouwfoto’s? Dan zou Orangerie de Pol wel eens jullie droom-trouwlocatie kunnen zijn!

Orangerie de Pol
Orangerie de Pol
Trouwlocatie Achterhoek Orangerie de Pol
Orangerie de Pol

De lebbenbrugge | Borculo

De Lebbenbrugge is een museum met een mooi, groot erf met fruitbomen, een bloemenweide en moestuin. Ook deze plek heeft een bijzonder historie. Ik neem jullie weer even mee, want ik hou ervan!

De Lebbenbrugge is een bijzondere oude Saksische boerderij. Het gebouw, eens een jachthuis van de Heren van Borculo, is ook een herberg, tolhuis en zelfs korte tijd, een soort postkantoor geweest. Het gebouw is bijzonder omdat het bestaat uit een ouder achterdeel (1400) waar mens en dier samen in één ruimte leefden, en een voorgebouw dwarshuis (1550) met een zuiver middeleeuwse bouwstijl. Dit laatste was bijzonder opmerkelijk op het platteland in die tijd.

Je bereikt het museum via een zandweg. Dit is een oude Hessenweg: de weg werd voornamelijk bereden door Duitse kooplieden, de zogenaamde Hessen, die hun waren vanuit het Münsterland naar Zutphen transporteerden. De weg werd destijds zo druk werd bereden dat er zelfs tol werd geheven. Daar merk je nu natuurlijk niets meer van, maar wellicht leuk om te weten als jullie in je trouwauto over de zandweg aan komen rijden, haha!

Lebbenbrugge Borculo
Trouwlocatie Achterhoek Lebbenbrugge Borculo
Lebbenbrugge Borculo

Op deze locatie kun je waanzinnig buiten trouwen: onder een enorme walnotenboom aan de achterkant van het museum is er plek voor een grote (of kleine) ceremonie. De taart en de bubbels kunnen worden genoten in de fruitgaard en voor de trouwfoto’s kunnen we terecht in de bloemweide, de moestuin, het omliggende bos of langs het water.

Zijn jullie opzoek naar een ultieme buiten ervaring? Dan is de Lebbenbrugge een gave trouwlocatie voor jullie!

Lebbenbrugge Borculo
Trouwlocatie Achterhoek Lebbenbrugge Borculo

Dit was mijn inspiratie voor jullie zoektocht naar een gave trouwlocatie. Tegenwoordig kun je bijna overal trouwen, dus zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom deze blog met 3 van mijn favoriete trouwlocaties Achterhoek, ik hoop dat het jullie op weg heeft geholpen! Zijn jullie ook nog opzoek naar een vrolijke bruidsfotograaf die jullie huwelijk op een kleurrijke, tijdloze en spontane manier kan vastleggen? Kijk dan even hier!

Dit heb je misschien gemist?

Meer lezen? In december liet ik dit gave trouwalbum zien, gefotografeerd onder mijn eigen kerstboom en in november schreef ik een persoonlijke update over o.a. Terschelling, bijen en de zomervakantie met mijn gezin naar Drenthe. Enjoy!

X Joyce